Latest Album

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac.

banner
RORY ROLLINS

La banda

SOBRE ELS DELAI

Fidels al projecte i al grup.

Formar part dels Delai ja és una qüestió definitiva. Els Delai dels seus inicis ha estat en transformació constant, amb alts i baixos, i és un espai on abocar-hi idees noves i laboratori lliure de creativitat. La banda creix, la banda minça, però la banda sempre hi és. Salut i música.

Domènec Ludenya Calpe - Compositor, guitarrista i cantant.
martin els delai
Carlos Martin Coronel

Baix elèctric i coros

domenec ludenya compositor cantant i guitarrista els delai
Domènec Ludenya Calpe

Composició, guitarra i veu

Jordi Salvatella tenora els delai
Jordi Salvatella

Tenora

compositor, guitarrista i cantant dels delai
Eudald de la Higuera

Guitarra, vocal i compositor

david puntunet
David Puntunet

Trombonista i compositor

Ramon Cornejo

Bateria

imatge i so figueres
Robert - Imatge i so Figueres

Tècnic de so i llums

SOBRE ELS DELAI

Rumba catalana de l’Empordà.

Sobre els Delai, rumba catalana de l’Empordà, neixem l’any 2012 com a dúo de rumba catalana, començant amb versions però amb la ideia clara de fer un so de rumba catalana propi, poc flamenc i apropat al pop. Tot i així estimant a mort les rumbes instrumentals dels Gipsy Kings o de Paco de Lucía. La nostra expansió passa per jugar a Céret, a la terrassa de la Chunga de François Parramon.

 

2013 primer disc autoeditat

Després de constants visites al Vallespir treiem el primer disc: “Pas de por” que tindrà una gran repercussió amb cançons “Com el sol”, “les senyoretes” i “Burro català”. Centenars de discos venuts fent petits concerts el dia del mercat.
Allà, a la Chunga i gràcies a François Parramon novament, coneixem a David Puntunet i Llorens Parayre, de Reynès i Sant Llorens de Cerdans. Ells s’uniran al projecte amb trompeta i trombó en la nova formació Big Band juntament a Javier Peña al baix. A partir d’aquí comença una etapa de tres anys defensant el disc “Pas de por” i visitant molts indrets de Vallespir, Rosselló i Empordà.

 

2017 Segon disc, Alchimia

Al 2017 presentem el segon treball. “Alchimia” un nou disc amb diverses cançons pròpies on es barreja el hip hop, la rumba catalana, i els sons de txaranga de carrer. Xisku de Céret, Estoy Contento, Homes de Collons, Mon amie, etc…Cançons en francès, català i castellà, sense cap tipus de confrontació. Una barreja enriquidora per a tothom. Això ho saben molt bé els pobles de frontera.

 

2018, de bogeria

L’estiu 2018 Els Delai Fundation, projecte on l’espectacle escènic entra en joc. Més enllà de la virtuositat està l’ànima del projecte on la incorporació de figures amistoses i nous components marcaran el nostre camí a partir d’ara.

 

2019, tornem al nostre centre

L’estiu 2019 s’incorpora Jordi Salvatella a la tenora i pinta l’ambient musical amb un traç català que ens encanta. La tenora incorporada a la música moderna, un gran descubriment.
A finals d’any surt la proposta de fer una grabació per a Rumba a l’Estudi, un programa musical de concerts a horari noctàmbol però que pot ser un aparador per a festivals i nous contactes. El projecte, molt exigent i professional, no està lliure de discrepàncies i discussions entre autors, editorials i TV3.

 

2020 nous horitzons

Comencem la dècada amb l’enregistrament del videoclip “en Xisku de Céret”, un vídeo senzill però explosiu al Vallespir, que trascendeix al propi grup i a la pròpia música passant a formar part del col·lectiu de la Catalunya Nord. Tot axò, impulsa de nou el projecte i incorporarem més rigor en els espectacles i en la pròpia música..
A partir d’ara. Single a single amb videoclip incorporat.
Nous temes “tubes” a la vista com el Cabra Ska encara inèdit, primera cançó composada per Eudald de la Higuera Pou.

2021 Banda formada

Actualment estem en programació contínua a TV3 dins els passes musicals de Rumba a l’Estudi.

Després de la profunditat de la pandèmia tornem a ressorgir amb una banda més cohesionada i extres per a grans espectacles de dansa i coros gitanos.